HotItem Winterduathlon Alkmaar 2020 Algemene Informatie

HARTELIJK WELKOM

De 21e editie vind op zondag 26 Januari 2020 plaats op de ijsbaan van Alkmaar.

klik op het logo van de MTB om je te kunnen inschrijven voor de volgende afstanden:

  1.  Individueel korte afstand: 5km | 10 km
  2. Individueel lange afstand: 10 km | 20 km
  3. Estafette/Duo korte afstand: 5km | 10 km
  4. Estafette/Duo lange afstand: 10 km | 20 km


Terugblik op de 20e editie van 2019

   Onder prachtige winterse weersomstandigheden is vorig jaar de HOT ITEM | Winterduathlon Alkmaar 2019 voor het 20e achtereenvolgende jaar georganiseerd door Triathlonvereniging DTC uit Heerhugowaard.

Op zondagmiddag 20 januari 2019 heeft de Heerhugowaardse triatlonverening DTC voor de 20e keer op rij de HotITem Winterduathlon georganiseerd. Schaats- en hardloopliefhebbers zijn samen de uitdaging op de weg en op het ijs aangegaan.

De sporters hebben deelnemen in duo’s of individueel, daarnaast hadden zij de keuze tussen een korte en een lange afstand. De Hot ITem Winterduathlon is daardoor een ideale wedstrijd voor sporters van ieder niveau

Dit evenement zou niet kunnen worden gehouden zonder de donatie van de sponsors en de hulp van vele enthousiaste vrijwilligers, waarvoor onze hartelijke dank.

De organisatie van de Hot ITem Winterduathlon Alkmaar heet alle deelnemers van harte welkom en wenst iedere deelnemer en hun supporters een plezierige en sportieve wedstrijd toe.

ALGEMENE INFORMATIE

Waar vindt u IJsbaan De Meent Bauerfeind?

IJsbaan De Meent Bauerfeind bevindt zich langs de Ring Alkmaar. Bij de ijsbaan is voldoende parkeergelegenheid.

Adres: Terborchlaan 301, 1816 MH Alkmaar.

Aanmelding

De inschrijvingen zijn via de website van de NTB geopend:

https://www.ntbinschrijvingen.nl/

Afmelden voor de duathlon

informatie hierover volgt

De Schaats en helm-controle

Na het aanmelden loopt u door naar de schaats en helm-controle. Deze bevindt zich vlak voor de wisselzone. De schaatsen dienen aan de achtereinden te zijn afgerond.

LET OP! HELM PLICHT TIJDENS HET SCHAATSEN!

Vanaf 2016 voert de Nederlandse Triathlon Bond de helmplicht in voor het schaatsonderdeel van de Wintertriatlon. Voor de Wintertriathlon ALKMAAR betekent dit dat deelnemers verplicht zijn een helm te dragen tijdens het schaatsonderdeel. Vooralsnog wordt er geen duidelijke specificatie gegeven waaraan de helm moet voldoen. Dit betekent dat men ook mag schaatsen met een fietshelm.

Enige uitzondering is de tijdrithelm, hier mag niet mee geschaatst worden.

Kleed- en douchegelegenheid

De deelnemers kunnen gebruik maken van de tenten bij de wisselzone. Na afloop van de wedstrijd kunt u zich daar omkleden. Tussen de twee tribune’s zijn nog 2 kleinere kleedkamers waar de mogelijkheid is om te douchen.

Nog vragen over de wedstrijdinformatie?